Kayt ol

Eger sitemize yaptnz ilk ziyaretiniz ise, Ltfen ncelikle Yardm kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alveriinde bulunabilmeniz iin ncelikle Kayt olmalsnz. ye olmayanlar forumumuzda hibir ekilde aktivite uygulayamaz; Konu aamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, zel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamyla kullanmak iin ye olabilirsiniz...

+ Yorum Gnder
Gsterilen sonular: 1 ile 2 ve 2
  1. #1
    Kaytsz ye
    Misafir

    Standart Kvrck hangi mevsimde yetiir?

    Kvrck hangi mevsimde yetiir?

  2. #2
    Bilgi Lideri - ait Kullanc Resmi (Avatar)
    Administrator

    Durum
    Offline
    yelik tarihi
    Jan 2011
    Mesajlar
    4.802
    Tecrbe Puan
    10

    Standart Cevap: Kvrck hangi mevsimde yetiir?

    Hangi mevsimde hangi sebzeyi, meyveyi yemeliyiz. Eski zamanlarda olsak byle bir soruya ihtiyacmz olmayacakt. Gnmzde market, pazar v tezgahlarnda hemen hemen her mevsim her meyve sebzeyi bulmak mmkn bugn kk ocuklarmza elma veya domates hangi mevsimde yetiir diye sorsak byk ihtimalle her mevsim yetiir diyebilecektir. nk her mevsim ou meyve ve sebzeyi bulmak mmkn bu nedenle burada sizler iin ne zaman ne yemeliyiz bu konuda bir paylamda bulunmak istedik. Meyveyi, sebzeyi ve bal mevsiminde yemek salmz iin daha ok faydaldr.

    1-OCAK
    Balk: Kefal, tekir,krlang, istrongilos, levrek, hamsi
    Sebze: Kereviz, lahana, brksel lahanas, brokoli, havu, prasa, spanak, paz, kara turp, krmz turp
    Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin. Sebze ve et suyu ile hazrlanan orbalar sofranzdan eksik etmeyin. Hareketsiz geirilen souk k gnlerinde orbalar barsak sisteminizi dzenler.Souk havalarda vcuda diren veren balk ve baklagiller de en ok tketilmesi gereken besinlerdendir.
    2-UBAT
    Balk: Uskumru, istavrit, lfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gm bal, hamsi
    Sebze: Brokoli, brksel lahanas, karnabahar, paz, spanak, prasa, pancar, defne yapra, havu, turp.
    Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Kansere kar etkili lahanagilleri (lahana, brksel lahanas, karnabahar ve brokoli) sk sk tketin. Bol beta-karoten ieren havu ile salata, zeytinyal yemek ya da havu suyu hazrlayn.
    3-MART
    Balk: Levrek, kalkan, kefal
    Sebze: Ispanak, havu, prasa,krmz turp, brokoli.
    Meyve: Elma, muz
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Mart, yaza hazrlanlan aydr. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya balamann tam zamandr. Mart, ayn zamanda ilkbahara gei yaplan aydr. Bu sebeple hafif ve bir o kadar da diren veren besinleri tketmeye zen gstermeniz gerekir. Balk, zgara et, sebze ve meyveler bol tketilmelidir.
    4-NSAN
    Balk: Kalkan, kl, krlang, tekir, barbunya
    Sebze: Taze soan, taze sarmsak, kukonmaz,taze kekik, bakla, marul.
    Meyve: Can erik
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamandr. Bu aylarda et olarak kuzu eti tercih edilmelidir. Stl hafif tatllar yiyin. Sabah kahvaltlarnda ve geceleri yatmadan evvel bir bardak st imelisiniz. Hafif ama salkl beslenip ve ak havada dzenli yryler yaparak fazla kilolarnzla vedalaabilirsiniz.
    5-MAYIS
    Balk: Barbunya, levrek, kl, krlang, dilbal,
    Sebze: Enginar, bakla, madmak, semizotu, papatya, ebegmeci, domates, salatalk.
    Meyve: ilek, yeil erik, malta erii, dut.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    ilek ksa mrl bir meyvedir. eriinde bulunan zengin vitaminler (zellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji vererek, gei mevsiminde ortaya kabilen yorgunluk belirtilerini gidermektedir.
    6-HAZRAN
    Balk: Mercan, levrek, barbunya.
    Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayn ortasna kadar), bezelye, kabak, patlcan, sivribiber, domates, salatalk, kuzu spanak, semizotu, rezene, marul, zm yapra, taze soan, taze sarmsak, dereotu, dolmalk biber, al fasulyesi.
    Meyve: Kiraz, yeil erik, malta erii, kays, eftali, dut.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Ksa mrl dut ve kiraz bu ayda bol bol tketilmelidir. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynadr.
    7-TEMMUZ
    Balk: Sardalye, barbunya, tekir, stakoz, bcek, pavurya.
    Sebze: Domates, salatalk, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu spanak, kabak, patlcan, semizotu, sivribiber, dolmalk biber, al fasulyesi, barbunya fasulyesi.
    Meyve: Kays, eftali, kavun, sar erik, karpuz, ahududu, vine.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Semizotu, balktan sonra en ok omega-3 ieren sebzedir. Vcut tarafndan retilmeyen bir ya asidi olan Omega-3, kalp hastalklarna, zihinsel karkla ve bunamaya kar ekilidir.
    8-AUSTOS
    Balk: ingene palamudu, mercan, kl, sardalye.
    Sebze: Domates, salatalk, patlcan, dolmalk biber, arliston biber,sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, msr, krmz salalk biber.
    Meyve: Kays, kavun, krmz erik, eftali, vine, brtlen, karpuz, incir, mrdm erii, zm.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamandr. Bol meyve yemelisiniz. Bunun yansra balk, zeytinyal sebze, hafif soslu makarnalar gnlk nlerinize paylatrn.
    9-EYLL
    Balk: Palamut, lfer, kl, sardalye, kolyoz, krlang.
    Sebze: Mantar, patlcan, msr, paz, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalk biber, krmz salalk biber.
    Meyve: Mrdm erii, fndk, kavun, karpuz, incir, zm.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Eyll, ka hazrlk aydr. Vcudu souk mevsime hazrlamak gerekir.Bol balk, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar arlkl beslenin. Mrdm erik ve fnd her gn belli bir miktar tketmeye zen gsterin.
    10-EKM
    Balk: Palamut, lfer, istavrit, barbunya, kl, mercan, sardalye
    Sebze: Mantar, fndk, ceviz, spanak, yerelmas, prasa, lahana,kvrck salata, krmz turp, karnabahar, havu.
    Meyve: Armut, ceviz, zm,elma, greyfurt, mandalina, muz.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Ekim aynda omega-3 ierikli cevizin tam zaman. Cevizi bu aylarda bol bol tketin. Ayrca mantarl nefis yemekler piirebilirsiniz. Mantar, balk, et ve sebzelere ok yakr. Mantar zgarada zerine peynir serperek piirip kahvaltda da yiyebilirsiniz.
    11-KASIM
    Balk: Mezgit, ringa, hamsi
    Sebze: Balkaba, kabak, lahana, kereviz, prasa, yerelmas, havu,spanak, karnabahar, paz.
    Meyve: Ceviz, kestane, zm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurmas.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Kasm aynda balkabandan bol bol yararlann. orbas, tatls ve pastas ile nefis lezzetler hazrlayabilirsiniz. Balkaban ayrca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. erdii bol beta-karoten sayesinde kansere kar etkili bir sebze.
    12-ARALIK
    Balk: Levrek, hamsi
    Sebze: Balkaba, lahana, yerelmas, prasa, brksel lahanas,karnabahar, spanak, kereviz, havu, paz, kara lahana.
    Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane,greyfurt, ayva, Trabzon hurmas.
    Bu ay sofranzdan eksik etmeyin:
    Souk algnl hastalklarna yakalanmamak iin salkl beslenin. Portakal veya greyfurt suyu iin. Ispanak, baklagil, et, yourt, muz,elma ve kuruyemileri bol tketin.

    Prof.Dr Ahmet Marankiden
    alnt

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

u an 1 kullanc var. (0 ye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 24-12-2013, 19:37
  2. Kur'an daki sureler ve hangi czde hangi surenin olduu liste
    By Kaytsz ye in forum Misafir Sorular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15-11-2012, 03:59
  3. Kivi nerede yetiir?
    By Kaytsz ye in forum Misafir Sorular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 11-05-2012, 19:01
  4. Drt mevsimde hangi ya trleri grlr?
    By Kaytsz ye in forum Misafir Sorular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21-04-2012, 20:29
  5. Portakal hangi blgede yetiir?
    By burhan in forum Sizin Sorularnz
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 19-02-2012, 22:42

Bu Konudaki Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Var
  • Mesaj Yazma Yetkiniz Var
  • Eklenti Ykleme Yetkiniz Yok
  • Mesajnz Deitirme Yetkiniz Yok
  •  
Tm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanm. uanki Zaman: 01:01.
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.