Armut Hoaf Tarifi ve Hazrlan

Malzemeler : (4-6 kii iin)

Kg Armut
3 su barda Elma Suyu
1 yemek ka Limon Suyu
1 ay ka Limon Kabuu Rendesi
4 yemek ka Toz eker
2 tatl ka Niasta
100-150 gr ekirdeksiz zmir zm
100 gr Kuru zm
50 gr kylm Badem
1 adet ubuk Tarn
4 adet karanfil

Hazrlan :

Armutlar soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 orba ka toz eker ilave ederek, kaynatn.

Niastay souk suda eritip, bu karma, azar azar ilave edin. 2 su barda scak su ile birlikte, armutlar zmleri, tarn ve karanfili karma ekleyip, armutlar yumuayana kadar 5-6 dakika ksk atete kaynatn.

Hoafnz limon kabuu rendesi ve kylm bademle ssleyerek servis yapnz