Boza Tarifi ve Hazrlan

Malzemeler :

3 bardak Bulgur
2 kahve Fincan Pirin
3 bardak Toz eker
1 bardak eski Boza ya da kibrit kutusu byklnde Maya

Hazrlan :

Bulgurlar akamdan bol su ile slatlr. Ertesi gn Bulgurlar ve Pirin iyice ezilinceye kadar piirilir. Mikser ile rplr ve ince szgeten geirilir.

Bu karm hafif atee konulur. ine ekerler katlr ve eriyinceye kadar kartrlr. Sonra ateten alnr.

Bir yerde lnmaya braklr. Arada bir kartrlr. Ilklatktan sonra iine eski boza ya da lk suyla ezilmi maya katlr. yice kartrlr.

Bu karmn az kapatlarak, 20-25 C 'lik bir yerde, ara sra kartrlarak 2-3 gn bekletilir. inde gz gz hale gelmi kabarcklar grlrse olmu demektir. Serin bir yere alnr.

Souk Servis Yaplr. stee bal olarak, zerine sar leblebi ve tarn ilave edilir.