EHZADE PLAVI

Malzemeler : (4 kii iin)

2 su barda Pirin
3 su barda Su
2 yemek ka Antep Fst
2 yemek ka Badem
2 yemek ka Kuru zm
1 ay ka Tarn
1 ay ka Limon Suyu
2 yemek ka Tereya
1 yemek ka Sv Ya
Tuz, Karabiber

Hazrlan :

Ayklanp ykanm pirinci, tuzlu ve scak suda iki saat bekletin.

Ykayp, suyunu szn. Bademi kaynar suda 5 dakika bekletip, kabuklarn soyun.

Tencereye tereya ve svya aln. Antep fst ve bademi ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Pirinci ekleyip, birka dakika daha kavurun. Kuru zm, tarn, limon suyu, tuz ve suyu katn.

Tencerenin kapan kapatp, suyunu ekene kadar pilav pimeye brakn. Daha sonra ocaktan aldnz pilavn zerine kat havlu rtp, 15 dakika kadar demlendirin. Pilav kartrp servis yapn.

Scakken servis yapnz.