SEFTAL KFTES

Malzemeler : (4 kii iin)

1 Kg orta yal Koyun Kymas
1 dilim Bayat Ekmek
2 adet orta byklkte Kuru Soan
1 Kuzu Cieri Gmlei
demet Maydanoz
Tuz, Karabiber

Hazrlan :

Bayat ekmek diliminin kabuklarn kartp, slatn ve avucunuzda skn. Kymay, slatlm ekmek ii, soan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha ekin (veya mikserde olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kymay yourun. Dilerseniz kymaya ay ka baharatta ekleyebilirsiniz.

Scak suda slatarak yumuattnz kuzu cieri gmleini 6 cm. geniliinde kare paralara bln. Her bir gmlek parasna 1 ceviz byklnde yuvarlanm kfteleri koyun, kk yuvarlak eftali eklinde bohalar yapn.

Kfteleri zgara zerine dzgn yzeyleri ste gelecek ekilde dizin. Atete yada frnda kurutmadan piirin.