RMK ORBASI

Malzemeler : (6 kii iin)

Hindi Eti Elde Etmek in

1 adet Hindi Butu
10 bardak su
1 adet Kuru Soan
arzuya gre baharat (defne yapra, tane karabiber, maydanoz, kekik vb)
orba in
6 su barda Hindi Suyu
2 su barda St
150 gr Hindi Eti (didiklenmi)
su barda rmik (100 gr)
10 adet Taze Nane Yapra
5 adet Taze Soan (yeil ksm)
2 adet orta boy Domates
Tuz, Kara Biber

Hazrlan :

Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile byk bir tencerede, kuru soan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat ksk atete kaynatn. Budu ayrn, didikleyin ve suyunu szn.

6 su barda hindi suyunu ve 2 su barda st, derin bir tencereye koyun, ksk atete kaynatmaya balayn. rmii, hindi suyu ve st karma azar azar ve devaml kartrarak yedirin. rmiin tamamn koyduktan sonra birka dakika daha corbay kartrmaya devam edin.

orbaya kk doranm domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmi hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha piirin. Tencereyi ateten aln. orbanza taze soan ve kylm taze naneyi de ilave edip, birka dakika bekledikten sonra servis yapn.

Scakken Servis Yapn.